14 Mart 2012 Çarşamba

Aklından Bir Sayı Tut-Jhon Verdon

    Kitabı D&R da dolaşırken gördüğümde, iki sene önce soluksuz bi çırpıda okuyuverdiğim ''Olasılıksız'' kitabının kapağına benzettim ve dedim Adam Fawer yeni bi kitap mı çıkardı... Yaşasın...Elime alıp şöyle bir inceledim kitabı.Yazarı Jhon Verdon'du...Tabi önce beklediğim yazarın kitabı olmaması ilk andaki heyecanımı alıp götürmüştü.Arkasını okuduğumda ise dedim bu kitabı hemen alıp okumalıyım.Öyle ki; kitabın arka kapağında yazanlar aynen şöyleydi:

ARKA KAPAK

Mark Mellery, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Mellery öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: 
"Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç."
"Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658."


Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

Evet...Bu yazıyı okuduktan sonra hemen alıp kitabı okumaya başladım.Bu isimsiz mektubu atan adamın, Mellery' nin aklından tuttuğu sayıyı nasıl bildiğini öğrenmeliydim.İlk başlarında açıkçası biraz sıkıldım.Ama bi noktadan sonra kitabı elimden bırakmadan gözümden uyku aka aka okudum.Gerçekten polisiye türünü okumayı sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap.Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen gayet başarılı.Bence alıp sizde bu gizemli kitabın içine girmelisiniz...

2 yorum:

  1. MRW: az önce siparişi verdik uzun zamandır aklımızda olan bir kitaptı. paylaşım için teşekkürler. ben de şu anda psikoanalist'i okuyorum. yarısına geldim müthiş bir kitap, okumadıysanız tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Okumadım ben Psikonalist' i.Beğendiysen ve tavsiye ediyosan mutlaka aklımın bir köşesine okunacaklar listesine ekledim :)

    YanıtlaSil