4 Haziran 2012 Pazartesi

Masumiyet Müzesi-Orhan Pamuk

     Ayyyyy...;Sonunda kurtulabildim şu kitaptan.Şimdiye kadar okurken bunalımlara girdiğim nadir kitaplar arasında baş köşeyi aldı.Bu kitabı heralde insanlar ya çok seviyo ya da nefret ediyo.Bence ikisinin arası yok.Kitapta bi olay örgüsü yok hiç bişey olmuyo.Sürekli birbirini tekrarlayan paragraflardan oluşmuş gibi sanki kitap.
      Orhan Pamuk' un okuduğum ilk kitabıydı ve gerçektende ilk defa kitaba verdiğim paraya acıdım.Hiç böyle beklememiştim kitabı.Mümkünse uzun bi süre Orhan Pamuk kitabı görmek istemiyorum :)
      Herneyse biraz kitaptan bişeyler anlatım.Kitap 1975 yıllında  Kemal adında zengin bir gencin uzaktan akrabası olan Füsun'a aşık olmasıyla başlayarak günümüze kadar uzanıyor. Yaklaşık 30 küsür yıl boyunca Kemalin gereğinden fazla abarttığı takıntılı hayatını okumaktan başıma ağrılar girdi. Bence bu kitap 200-250 sayfalık bi kitaba sığdırılsaydı gerçekten güzel olabilirdi.Gereğinden fazla uzatılmış.Kitap 600 sayfa bu arada. Siz siz olun uzak durun bu kitaptan...Benden söylemesi ;)

11 yorum:

  1. Aynı duyguları kan dökülecek romanında yaşamıştım Upton Sinclair'in.Kitap bunalttımı zor bitiyor.Sabır işi:)

    YanıtlaSil
  2. Bir film repliğinde duymuştum zihnim beni yanıltmıyorsa aktrist Anthony Hopkins'ti. "o bir kütüphane kartı değil o bir yetişkin kütüphane kartı. Ve unutma bir yazarın seni bağlaması için ona iki saatini ver, beceremezse vazgeç." Çok isabetli bir düşünce gelmiştir bana. Sende bunu uygula bence.

    YanıtlaSil
  3. Belki başka zaman başka bir ruh hali ile okuduğunuzda ilginizi çeker, belki de çekmez. Yine de uzun bir süre sonra tekrar bir bakmak da fayda var naçizane önerim.

    Dürüst yorumun için de teşekkürler, ben de şu an için almasam iyi olur diye düşünüyorum artık :)

    YanıtlaSil
  4. Kitabı sizinle aynı duygularla okumuştum:)

    YanıtlaSil
  5. bitiremedim bu kitabı. içimi sıkıntılar bastı resmen. yarım bıraktığım nadir kitaplardan. insanlar nesini beğenmiş bu kitabın anlamadım gitti.

    bu arada senin şerefine kitap çekilişi başlattım:))
    http://kirmizikiraz.blogspot.com/2012/08/50-takipci-serefine-hediye-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  6. inş günün birinde bu yorumu unutupta almam bu kitabı :)

    YanıtlaSil
  7. Seviyenin altında olduğu için anlamamış olabilirsin. Gayet iyi bir kitaptır. Yanlış yorumlarınla insanları yanıltman hiç hoş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçektende benim seviyemin altında bomboş bi kitap.kimseyi yanılttığım falan da yok.benim yorumlarımın yanlış olup olmadığı göreceli bi durum buna sen karar veremezsin.bi kitaba süper harika dediğim zaman yorumlarım doğru oluyorda beğenmediğim zamanmı yanlış oluyor.herşey göreceli ben nacizane kendi fikirlerimi paylaştım.her kitap her insan tarafında beğenilecek diye bişey yok.

      Sil
  8. Adsız sen önce kendine bir ad koy. Sonra git kitaplarını okumaya devam et. Bir insanın iki telaşesi olur; 1-Para 2-Can korkusu ... Burada canına kast edilmediğine göre sen neyin telaşesindesin. Güzel şey nerde olursa olsun çıkar ortaya. Faydalı herşeyi insan gider bulur, tıpkı yerin metrelerce altından petrolü bulduğu gibi. Eğer faydalı ise insanlığa bu kitap; Sibelin yorumu mu etkileyecek bu faydayı. Sen git de kumda oyna. Sen bu kitabı deniz yerine koyup onu referans alıp rakım mı belirliyorsun. Öyle ise Sibel deniz mahsulüdür. O bir tür balık, sen ise bir tür katırsın. Kaba saba sözlerinde taciz etme burayı eşek herif. Senin IQ kaç ki.

    YanıtlaSil